Úsměvavý otec a dcera si společně čistí zuby.

Karieksen ehkäisy – Keinoja reikiintymisen ehkäisemiseen

Kariesta esiintyy kaikenikäisillä ihmisillä, ja siihen vaikuttaa merkittävästi ravintomme - se, mitä syömme ja kuinka usein syömme, miten hyvin pidämme huolta hampaistamme syömisen jälkeen ja käytämmekö fluorihammastahnaa. Myös kariesalttiuden periytyvyydellä on merkitystä.

about-karies-tooth1-de.png

Reiät eivät synny yhdessä yössä, vaan pidemmän ajan kuluessa. Bakteerit kerääntyvät hampaiden pinnalle ja muodostavat plakkia. Ensimmäisiä merkkejä karieksesta ovat pienet valkoiset pisteet hammaskiilteessä – tätä kutsutaan myös alkavaksi kariesvaurioksi.

about-karies-tooth2-de.png

Jos suuhygieniasta ei tällöin huolehdita paremmin ja riittävästi ja käytetä fluoridipitoisia tuotteita, karies etenee.

about-karies-tooth3-de.png

Karies syö jatkuvasti hampaiden pinnalla olevaa kiillettä ja etenee lopulta arkaan hammasluuhun. Karieksen kehittyessä pidemmälle hampaan pinta hajoaa ja siihen muodostuu reikä.

Miten voit suojautua kariekselta

icon-de-de2.png

 

  • Pese hampaasi kahdesti päivässä, ruokailun jälkeen
  • Käytä fluoripitoista hammastahnaa - se auttaa poistamaan plakkia ja remineralisoimaan hampaita
  • Puhdista hammasvälit joka päivä hammaslangalla tai hammasväliharjalla
  • Huuhtele suu fluoripitoisella suuvedellä päivittäin
  • Käy hammaslääkärillä puhdistamassa ja tutkiututtamassa hampaat hammaslääkärin suosittelemin väliajoin

 

Miksi elmex® on hyvä valinta?

 

elmex® tarjoaa tehokkaita tuotteita kaikissa elämänvaiheissa. Yhdessä käytettynä, elmex®-tuotteet antavat optimaalista suojaa hampaillesi, ja auttavat huolehtimaan suusi terveydestä yhdessä hyvien elämäntapojen kanssa.

 

elmex®-hammastahnoissa ja -suuvesissä on erityisiä ja tehokkaita ainesosia jotka auttavat remineralisoimaan, eli palauttamaan mineraaleja hampaiden heikentyneisiin kohtiin, sekä suojaamaan hampaita reikiintymiseltä. Meiltä löytyy tuotteita karieksen, eli reikiintymisen, hallintaan, vihlontaan, sekä hammaskiilteen hyväksi.

KAIKKI elmex®-TUOTTEET