Miten reikiä syntyy?

Kariesta esiintyy kaikenikäisillä ihmisillä, ja siihen vaikuttaa merkittävästi ravintomme – se, mitä syömme ja kuinka usein syömme, miten hyvin pidämme huolta hampaistamme syömisen jälkeen ja käytämmekö fluorihammastahnaa. Myös kariesalttiuden periytyvyydellä on merkitystä.

Reiät eivät synny yhdessä yössä, vaan pidemmän ajan kuluessa. Bakteerit kerääntyvät hampaiden pinnalle ja muodostavat plakkia. Ensimmäisiä merkkejä karieksesta ovat pienet valkoiset pisteet hammaskiilteessä – tätä kutsutaan myös alkavaksi kariesvaurioksi.

Jos suuhygieniasta ei tällöin huolehdita paremmin ja riittävästi ja käytetä fluoridipitoisia tuotteita, karies etenee.

Karies syö jatkuvasti hampaiden pinnalla olevaa kiillettä ja etenee lopulta arkaan hammasluuhun. Karieksen kehittyessä pidemmälle hampaan pinta hajoaa ja siihen muodostuu reikä.

Karieksen ehkäisy – Miten voit suojata hampaitasi kariekselta?

  • 2 harjauskertaa päivittäin aterioiden jälkeen
  • Fluorihammastahna poistaa plakkia hellävaraisesti ja tehokkaasti.
  • Päivittäinen hammasvälien puhdistaminen hammaslangalla tai hammasväliharjalla
  • Päivittäinen fluoripitoisen suuveden käyttö
  • Plakin poistaminen hammaslääkärin vastaanotolla
  • Hammaslääkärin tekemä tarkistus vähintään kahdesti vuodessa

Mistä tunnistat karieksen?

Jokainen voi tarkastaa hampaansa säännöllisesti ja tunnistaa peilin avulla hampaan kiilteessä esiintyvät muutokset. Muutokset ovat merkki mineraalien liukenemisesta. Tällaista mineraalien liukenemista voidaan tavallisesti hoitaa sopivalla hammaslääkärin tekemällä fluoridihoidolla ilman hampaiden paikkausta.

Miksi sinun kannattaisi valita elmex®?

elmex® illä on tehokkaita tuotteita sekä aikuisten että lasten hammashoitoon. Tuotteiden yhteiskäyttö tehostaa niiden vaikutusta.

elmex®-hammastahnat, suuvedet ja viikoittainen lisäsuoja
elmex® -geeli sisältävät erityisen tehokkaita ainesosia, jotka palauttavat hampaiden mineraaleja ja siten suojaavat niitä tehokkaasti reikiintymiseltä.

elmex®-hammasharjoilla voidaan tehokkaasti poistaa plakkia jopa hammasväleistä. Lisäksi elmex®-hammasvälituotteet optimoivat hammasvälien puhdistuksen ja vähentävät siten huomattavasti kariesriskiä.