Missiomme – Eläinten hyvinvointi

Eläinten hyvinvointi on meille tärkeää, ja teemme työtä kohti tulevaisuutta, jossa yksikään määräävä taho, missään päin maailmaa, ei vaadi kosmetiikan testausta eläinkokeilla.

Olemme maailmanlaajuinen yritys ja noudatamme kaikkia eläinkokeisiin liittyviä säännöksiä kaikkialla liiketoiminnassamme. Euroopassa myymiemme kosmeettisten tuotteiden turvallisuuden takaamiseksi ei ole tehty eläinkokeita. Toimimme paikallisten suomalaisten säännösten sekä EU-direktiivien mukaisesti, jotka kieltävät tällaiset testit.

 

Valitettavasti eräät valtiot ja toimijat vaativat edelleen eläinkokeita, jotka eivät ole enää välttämättömiä. In Vitro -tutkimusmenetelmät ovat tehokkaita ja niissä käytetään viljeltyjä tai eristettyjä soluja tai kudoksia koe-eläinten asemesta. Saatavilla oleviin turvallisuustietoihin yhdistettynä ne tekevät eläinkokeista tarpeettomia. Pyrimme vaikuttamaan tähän tilanteeseen.

 

35 vuoden ajan Colgate-Palmolive on tukenut uusien, tieteellisesti pätevien testausmetodien kehitystä ja hyväksyntää turvallisuutta määrävillä tahoilla. Olemme yksi johtavia eläinkokeettomien metodien käytön, varmistuksen ja hyväksynnän tukijoita maailmanlaajuisesti, ja sijoitamme yli miljoona dollaria vuosittain eläinkokeettomien metodien tutkimukseen. Teemme läheistä yhteistyötä maailmanlaajuisten sääntelyvirastojen kanssa löytääksemme ratkaisuja siihen, kuinka eläinkokeettomat testausmetodit kuluttajatuotteille voidaan saada hyväksytyiksi eri turvallisuuselimissä. Työmme tällä saralla on PETA:n (People for the Ethical Treatment of Animals) tunnustamaa. Eläinkokeettomien testausmetodien tehokkuus on antanut meille mahdollisuuden julistaa vapaaehtoisen pysäytyksen kaikkiin eläinkokeisiin perustuviin testeihin aikuisten henkilökohtaisen hygienian tuotteissamme. Tämä pysäytys on ollut voimassa vuodesta 1999.

Jatkamme myös sitoutumistamme vaihtoehtoisten metodien tutkimukseen ja käyttöön yhteistyömme EPAA:n (European Partnership for Alternative to Animals) ja IIVS:n (Institute for In Vitro Science) avulla. Colgate-Palmolive jakaa aktiivisesti kehittämiään vaihtoehtoisia metodeja eläinkokeiden vähentämiseksi, jotta löydöksemme voivat auttaa myös muita minimoimaan eläinten käyttöä kokeissa.

 

Haluamme nähdä päivän, jolloin kaikissa maissa, koko maapallolla, eläinkokeettomat testausmetodit kelpuutetaan vaihtoehdoiksi ja kosmetiikan turvallisuustestaukset voidaan suorittaa ilman eläimiä. Me jatkamme työtä tätä tulevaisuutta kohti.

 

Voit lukea lisää tästä tärkeästä aiheesta Colgate-Palmoliven sivuilta (englanniksi), kohdasta "Sustainability" sivulla www.colgatepalmolive.com.