Missiomme – Kestävä kehitys

Voimaannutamme ihmisiä pitämään huolta suunterveydestään koko elämän ajan tekemällä yhteistyötä ammatiilaisten kanssa.

Teemme työtä vähetääksemme estettävissä olevia ongelmia tieteen ja asiantuntemuksemme kautta, jotta voimme kaikki pitää huolta terveydestämme tehokkaasti ja turvallisesti. Pyrimme aina koostumuksiin ja pakkauksiin, jotka ottavat planeetan hyvinvoinnin huomioon.

 • Yhteistyö ammattilaisten kanssa

  Suunhoidon ammattilaiset ovat kaiken tekemisemme sydämmessä. Tuemme tulevaisuuden ammattilaisten koulutusta ja teemme yhteistyötä ammattilaisten kanssa, jotta voimme jatkuvasti kehittää tuotteidemme takana olevaa tiedettä. Meillä on yhteinen päämäärä: parempi suunterveys kaikille.

 • Suunterveyden tiede

  Etsimme tieteen avulla ratkaisuja kaikkiin päivittäisiin suunhoidon haasteisiin, kuten reikiintymiseen, vihlontaan, hammaskiilteen eroosioon ja hapaiden kellastumiseen. Tieteeseen perustuvien ratkaisujemme avulla autamme ihmisiä elämään täysillä ja ilman huolta suunterveydestä.

 • Opetus ja huolenpito

  Tuomme ihmisille varmuutta omasta suunterveydestä.

  Annamme neuvoja, vastaamme kysymyksiin ja jaamme tietoamme suunterveydestä kaikille

  Olemme siellä, missä ihmisetkin, kuten kouluissa ja klinikoilla, tarjoamassa erinomaisia ratkaisuja suunterveyden ylläpitoon.

Kierrätettävä hammastahnatuubi

 • OSTA AJATUKSELLA

  Valitsemalla hammastahnamme, teet tietoisesti paremman valinnan.

 • KÄYTÄ TUOTE

  Tuubia ei tarvitse puhdistaa erityisemmin ennen kierrätystä - purista tuubi niin tyhjäksi, ja laita se muovin kierrätykseen.

 • KIERRÄTÄ TUUBI

  Tämä tuubi ei kuulu kaatopaikalle, vaan siitä voidaan tehdä uusia hyötytuotteita.

   


Yhdessä voimme vaikuttaa.

Wie funktioniert Recyceln richtig?

 

Kuinka kierrätän tuubin?

 

Täytyykö se avata ja puhdistaa? Tarviiko tuubi huuhtoa jotenkin? Kaikkiin kysymyksiin vastauksia täältä.

 

Woraus ist die Tube gemacht?

 

Mistä tuubi on valmistettu?

 

Tuubi on HDPE (02) muovia. Korkki on valmistettu PP (05) muovista.

 

Warum teilen wir das technologische Konzept unserer recycelbaren Tuben?

 

Miksi jaamme kierrätettävän tuubin teknologiamme?

 

Jakamalla kierrätettävän tuubin teknologiamme vapaasti haluamme aikaansaada maailmanlaajuisen muutoksen hammastahnatuubeihin. Toiveemme on, että yksikään tuubi ei joudu kaatopaikoille, vaan ne voidaan kierrättää laajasti ympäri maailmaa.

 

Was passiert, nachdem die Tuben recycelt wurden?

 

Miten varmistatte että hammastahnatuubit hyväksytään kierrätyskeskuksissa?

 

Olemme jakaneet teknologiamme ja teemme yhteistyötä ulkoisten tahojen kanssa, jotta hammastahnatuubimme hyväksytään kierrätykseen laitoksilla. On kuitenkin mahdollista, että tämän muutoskauden aikana kaikki tahot eivät hyväksy hammastahnatuubeja kierrätykseen. Saat asiaan varmuuden tarkistamalla paikalliselta kierrätyskeskukseltasi.

LUE LISÄÄ

 

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Kuinka kierrätän tuubin?

  Täytyykö tuubi avata ja puhdistaa?

  Ensimmäiseksi tarkista, että hammastahnatuubissasi on jompi kumpi näistä symboleista. 

  Unsere erste recycelbare Zahnpastatube.
  Unsere erste recycelbare Zahnpastatube.

  Muutamme kaikki tuubimme kierrätettäviksi portaittain. Tämä muutos alkoi 2019 ja on valmis vuoteen 2025 mennessä, joten on aiheellista tarkistaa tuubin takaosasta onko se kierrätettävä. Jos tuubissa ei ole näitä merkintöjä, älä laita sitä kierrätykseen. 

  Jos tuubissa on oikea symboli, sen kierrätus on helppoa. Purista tuubi niin tyhjäksi kuin pystyt, kierrä sen korkki kiinni ja laita ne yhdessä muovinkierrätykseen. 

  Älä leikkaa tuubia auki sen puhdistamiseksi! Kierrätysprosessin aikana tuubi murskataan ja puhdistetaan, joten kaikki ylimääräinen tahna irtoaa siinä vaiheessa. Sinun ei tarvitse tehdä sitä kotona. 

 • Ovatko tuubien korkit kierrätettäviä?

  Kyllä. Paras käytäntö on laittaa korkki takaisin tuubiin, jotta se ei joudu vahingossa väärään roskiin. Korkki on valmistettu eri muovista, mutta sekin on kierrätettävää. Jos kierrätyslaitoksesi toivoo korkin ja tuubin olevan erillään, koska ne ovat eri muovia, niin tee heidän ohjeidensä mukaan. Teemme jatkuvaa työtä kehittääksemme hammastahnatuubeillemme korkin, joka olisi yhteensopiva HDPE (02) muovin kierrätysprosessin kanssa, mutta tällä hetkellä korkit ovat yhä PP (05) muovia. 

 • Mitä teette sen eteen, että kierrätyslaitokset ottavat hammastahnatuubit vastaan?

   

  Vuonna 2019 saimme APR (Association of Plastic Recyclers) -tunnustuksen, jossa todettiin että tuubimme ovat yhteensopivia HDPE (02) muovin kierrätysprosessien kanssa. Olemme testanneet tuubin käsiteltävyyttä laboratorio-olosuhteissa sekä MRF lajittelukeskuksissa. Tulokset testeissämme osoittivat tuubiemme kulkevan kierrätysprosessin läpi onnistuneesti, ja niiden väärinlajittelua tapahtui minimaalisesti. 

  Nyt kun olemme ratkaiseet tuubien kierrätettävyyden teknisesti, sekä varmistaneet niiden yhteensopivuuden HDPE-muovinkierrätyksen prosessien kanssa, olemme alkaneet jakaa teknologiaamme muiden tuubinvalmistajien, kilpailevien tuotemerkkien ja muiden kiinnostuneiden osapuolien kanssa. Toivomme, että näin tämä muutos saadaan tapahtumaan nopeasti, ja lajittelukeskukset saavat varmuutta siihen, ovatko heille tulevat hammastahnatuubit kierrätettäviä vai ei. Osana tätä liikettä, kaikki suuret hammastahnavalmistajat ovat sitoutuneet julkisesti muuttamaan hammastahnaportfolionsa kierrätettäviin tuubeihin vuoteen 2025 mennessä, ja Squeeze Tube Design Guide -valmistusohjeemme ovat julkisesti saatavilla. 

  Tämän lisäksi teemme yhteistyötä kierrätysalan kanssa ja jaamme tietoamme tuubien yhteensopivuudesta nykyisten kierrätysjärjestelmien kanssa. Teemme yhteistyötä tehdäksemme hammastahnatuubien kierrätettävyydestä yleisesti tunnistettua tietoa.

  Tuemme Journey to Recyclability projektia, joka pyrkii muuttamaan kaikki puristus-tuubit Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa kierrätettäviksi. Projektia hallinnoi yhteistyökumppanimme Stina Inc. Tärkeä osa projektia on pitää huolta kierrätysmateriaalien puhtaudesta sekä niiden laadusta osana kierrätettävän muovin ekosysteemiä.

  Toisena esimerkkinä toimii aktiivinen yhteistyömme The Recycling Partnership yhteistyö-ohjelma, jonka tarkoituksena on selkeyttää ja ohjata tuottajia, jotta he voivat valmistaa sirkulaariseen muovinkäyttöön sopivia tuotteita ja pakkauksia. Olimme osana projektin aloitusta, ja hammastahnatuubimme ovat yksi hankkeen tutkituista esimerkeistä.

  Vaikka teemme jatkuvaa työtä tämän asian eteen, hammastahnatuubeja ei välttämättä vielä hyväksytä kierrätykseen kaikkialla. Tarkista omasta kierrätyskeskuksestasi otetaanko hammastahnatuubit vastaan. Olemme ylpeitä johtavasta osastamme tässä tärkeässä hankkeessa, ja jatkamme uusien teknologioiden kehittämistä, joiden avulla voimme valmistaa tuotteita jotka ovat parempia planeettamme hyvinvoinnille. 

 • Miksi jotkin tuubinne ovat kierrätettäviä ja toiset eivät?

  Tarkoituksenamme on saada kaikki hammastahnamme kierrätettäviin tuubeihin vuotteen 2025 menessä. Muutos vie aikaa, ja suoritetaan portfoliossamme portaittain. Tämän muutosvaiheen ajan on mahdollista, että kaikki tuubimme eivät ole vielä kierrätettäviä. Tarkista, löytyykö tuubista jompi kumpi alla olevista symboleista ennen kierrättämistä. 

  Unsere erste recycelbare Zahnpastatube.
  Unsere erste recycelbare Zahnpastatube.
 • Onko tämä tuubi biohajoava?

  Ei. Tämä tuubi, niinkuin muovit ylipäätään, ei ole biohajoava. HDPE (02) -muovi sopii kuitenkin sirkulaariseen muovinkäyttöön, eli siihen käytetty muovi voidaan uusiokäyttää muissa tuotteissa. 

 • Tuubi on yhä muovia - miten se auttaa ympäristöä?

  Kierrätettävät hammastahnatuubimme on valmistettu HDPE (02) -muovista, mikä on yksi laajimmin kierrätettävistä muoveista. HDPE-muovista voidaan valmistaa uusia tuotteita, kuten esimerkiksi rakennusmateriaaleja tai uusia tuotepakkauksia. Vaihtamalla kierrätettävään muoviin, voimme estää miljoonien hammastahnatuubien joutumisen kaatopaikoille. 

 • Mistä tuubi on valmistettu?

  Hammastahnatuubi on valtaosin HDPE (02) -muovia, eli korkeatiheyspolyeteeniä. 

  Tuubin korkki on valmistettu PP (05) -muovista, ëli polypropeenista. 

 • Miksi jaamme kierrätettävän tuubiteknologiamme?

  Jakamalla kierrätettävän tuubin teknologiamme vapaasti haluamme aikaansaada maailmanlaajuisen muutoksen hammastahnatuubeihin. Toiveemme on, että yksikään tuubi ei joudu kaatopaikoille, vaan ne voidaan kierrättää laajasti ympäri maailmaa.

 • Mitä tuubeille tapahtuu kierrätyksen jälkeen?

  Tässä esimerkki kierrätettävän hammastahnatuubin elinkaaresta. 

   

  Kun tuubi on laitettu muovinkieräykseen, se pääty lajittelukeskukseen, jossa siitä muodostetaan pieniä muovipellettejä. Tämän jälkeen näistä muovipelleteistä voidaan valmistaa uusia tuotteita ja pakkauksia! 

Tulevaisuutta varten - kierrätettävä hammastahnatuubi

 

Ylpeänä esittelemme: kierrätettävä hammastahnatuubi! Miljoonia hammastahnatuubeja joutuu kaatopaikoille joka vuosi. Yhtenä alamme johtavista toimijoista, halusimme luoda kierräettävän vaihtoehdon. Jaamme tämän tärkeän uuden teknologian vapaasti kaikkien kiinnostuneiden tahojen kanssa, jotta tulevaisuudessa kaikki hammastahnatuubit olisivat kierrätettäviä. Yhdessä voimme vaikuttaa tähän tärkeään asiaan.